سید مهرداد جزایری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در غربالگریهای انجام شده از ابتدای امسال تاکنون، چهار هزار و ۵۰۰ بیمار جدید مبتلا به فشار خون بالا، در جمعیت بالای ۳۰ سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان شناسایی شدهاند.
وی ابراز کرد: فشار خون بالاتر از ۱۴۰ روی ۹۰ پرفشاری خون است، افراد باید بهطور منظم فشار خون خود را کنترل کنند تا مبتلا به عوارض این بیماری نشوند.
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: در مطالعات انجام شده، شیوع فشار خون بالا در مردان و زنان تقریباً یکسان است اما به دلیل کمتوجهی مردان به سلامت خود و مراجعه نکردن به مراکز سلامت برای غربالگری، بانوان ۶۲ درصد بیماران غربالگری شده در مراکز زیر پوشش دانشگاه را تشکیل میدهند.
وی گفت: توصیه میشود مردان نیز به سلامت خود اهمیت داده و برای غربالگری به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند تا در صورت ابتلاء به بیماری فشار خون بالا با درمان به هنگام از شدت بیماری و ابتلاء به عوارض آن پیشگیری شود.
جزایری افزود: از هر سه مبتلا به فشار خون بالا، یک نفر از بیماری خود اطلاع ندارد که عوامل ژنتیکی، تغذیه نادرست، دیابت، چربی خون، چاقی، کم تحرکی، استعمال سیگار و استرسها نقش مهمی در ابتلاء به بیماری پرفشاری خون دارند.
وی بیان کرد: پرفشاری خون علامت خاصی ندارد و بهترین راه تشخیص آن اندازهگیری فشار خون است.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: افراد بالای ۳۰ سال به مراکز خدمات جامع سلامت برای انجام خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی و اندازهگیری فشار خون مراجعه کنند.
وی افزود: فعالیت فیزیکی و ورزش منظم، مصرف سبزی و میوه، پرهیز از مصرف دخانیات، کنترل دیابت و چربی خون در پیشگیری از پرفشاری خون مؤثر است.
نظر شما